Hüssam Bedran: Gazze Halkıyla Onur Duyuyoruz ​

  • 04 Ağustos 2018
  • 2.135 kez görüntülendi.
Hüssam Bedran: Gazze Halkıyla Onur Duyuyoruz ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Husam Bedran, “Gazze’ye gelirken; Gazze ve halkıyla onur ve şeref duyuyoruz” dedi.

Dün (2 Ağustos Perşembe) akşam sosyal paylaşım hesabından açıklama yapan Bedran “Benzeri olmayan direniş, bedel ve fedakârlık gösteren Gazze’ye girdiğimizde başımız dik ve yüksektir. Gazze bizden ve bütün Filistin liderlerinden her türlü saygı ve takdiri hak etmektedir” ifadesini kullandı.

Bedran sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bununla birlikte Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların ortadan kalkması için herkesten her türlü pratik çaba ve gayreti de hak ediyor. Gazze Filistin davasını ileri taşıyan ve direnişi kucaklayan yerdir. Sana ve halkına selam olsun!”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Âruri başkanlığındaki Hamas heyeti dün akşam Rafah Sınır Kapısından Gazze’ye giriş yaptı.

Filistin tv muhabiri verdiği bilgide, Hamas lideri El-Âruri’nin başkanlık ettiği heyette hareketin dışarıdaki lideri Mahir Salah, Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk, İzzet Er-Reşak, Husam Bedran, Muhammed Nasr, Musa Dudin ve hareketin Gazze’de bulunan Siyasi Birim üyeleri Halil El-Hayye ve Ruhi Muştehi yer alıyor.

Hamas’ın dışarıdan gelen ve Gazze’deki liderlerinin Filistin sahasındaki birçok konuyu görüşmeleri bekleniyor. Mısır’ın Gazze kuşatmasını hafifletmek için gösterdiği çaba, direnişle işgal rejimi arasındaki ateşkesin sağlanması ve uzlaşı dosyası gibi Filistin davasını ve Filistin halkını yakından ilgilendiren önemli konu ve dosyaları masaya yatırmaları bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.