İAEK Başkanı Salihi: Cumhurbaşkanı, BERCAM’ın yürürlüğe girme zamanını belirleyecek

  • 13 Ekim 2015
  • 990 kez görüntülendi.
İAEK Başkanı Salihi: Cumhurbaşkanı, BERCAM’ın yürürlüğe girme zamanını belirleyecek

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı BERCAM’ın yürürlüğe gireceği zamanın, Cumhurbaşkanı tarafından belirleyeceğini ifade etti.
Gazetecilere konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İran’ın BERCAM’daki yükümlülüklerini yerine getirmesinin en fazla iki ay zaman alacağını söyleyerek, bu girişimlerin Cumhurbaşkanlığı’nın talimatıyla başlayacağını belirtti.
Salihi, bu girişimlerinin bir bölümünün Natanz nükleer tesisleriyle ilgi olduğunu, buradaki santrifüj sayısının BERCAM’daki kadar olması gerektiğini, ayrıca Fordu ve Erak Ağır Su Tesisleri’nde bazı çalışmalar yapacağını ifade etti.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salihi, nükleer anlaşmaya da işaretle, Batı’yla nükleer anlaşmanın İran halkının direnişi sonucunda sağlandığını, Batı ve ABD’lilerin bugün İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer hakkını resmiyete tanıdığını vurguladı.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, İran ile Fars Körfezi ülkeleri arasında ilişkilerin güçleneceğinden iyimser olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi bugün Tahran’da Arap ülkelerinden bir grup basın mensubuyla yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin Fars Körfezi başta olmak üzere bölgede istikrar istediğini ifade etti.
Bölgede patlak veren ve giderek büyüyen krizlere işaret eden Salihi, Batı Yaka’da yeni bir intifadanın başladığını, ancak Arap ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Siyonistlerin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere karşı işlediği cinayetleri karşısında sessiz kalmasının endişe verici olduğunu belirtti.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Mescid-i Aksa’yı korumak için kurulduğunu, ancak bölgede gidişatın Arap ve İslam ülkelerinin çıkarlarına olmadığını kaydetti.
Salihi, Türkiye’de Cumartesi günü vuku bulan patlamalar hakkında yaptığı açıklamada, bu terör saldırılarının bölgede durumun tehlikeli bir noktaya geldiğini gösterdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.