İAEK Başkanı Salihi: Nükleer anlaşma, İran’ın güvenlik oluşturan bir güç olduğunu gösterdi

  • 19 Ağustos 2015
  • 763 kez görüntülendi.
İAEK Başkanı Salihi: Nükleer anlaşma, İran’ın güvenlik oluşturan bir güç olduğunu gösterdi

İran Atom Enerjisi Kurumu-İAEK Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın, bölgede İran’ın, güvenlik oluşturan bir güç olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Meşhet kentinde uzmanların katılımı ile “nükleer anlaşmanın ardından İslami İran’da eğitim ve kalkınma” konulu düzenlene oturuma katılan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan hasıl olan sonucun, İranofobi ve Şiafobi komplolarının etkisizleştirilmesi olduğunu, bunun İran İslam Cumhuriyeti’nin akıllıca yürüttüğü diplomasinin ürünü olduğunu kaydetti.
Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uluslar arası bir konvansiyon değil, bir anlaşma olduğu için 5+1 grubu üyelerinden hiç birinin içeriğini incelemek için kendi kongrelerine götürmediğini, sadece ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’n genel çerçevesinin kabul veya reddi için kongreye götürdüğünü belirtti.
İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı’yla nükleer teknolojiye sahip ülkeler kulübüne girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İran halkının güçlü bir halk olduğu için karşı taraf İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer bilimden yararlanma hakkını kabul etmek zorunda kaldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.