İbadi: İran terörizm kurbanıdır

  • 23 Haziran 2017
  • 987 kez görüntülendi.
İbadi: İran terörizm kurbanıdır

Irak başbakanı dün yaptığı açıklamada, İran’ın terörizmden ciddi bir şekilde hasar gördüğüne işaretle, bu ülkede yüksek oranda, terörizme karşı bir anlayışın var olduğunu belirtti.

Irak başbakanı Tahran’da yaşanan son terör saldırılarına işaretle, bu saldırıların bölgede terörizm, ve bu olgu ile ciddi bir şekilde savaşan ülkelere karşı teröristlerin kin ve nefretinin arttığını gösterdiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak başbakanı Haydar İbadi bölgenin 3 ülkesi olan Arabistan, İran ve Kuveyet’e yaptığı ziyaretle ilgili düzenlediği basın toplantısında Tahran’a ziyareti hakkında yaptığı açıklamada,  güçlü bir Irak’ın iran’ın yararına olduğuna dair Tahran’da ciddi bir inancın var olduğunu belirtti.

İbadi bölge ülkeleri arasında arabuluculuğa dair her türlü tahmini reddederek, ülkeler arasında arabuluculuk yapılacaksa bunu tüm tarafların kabul etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Arabistan ziyaretini de değerlendiren İbadi, bu ziyarette terörizm, coğrafi sınırların durumu ve ticari ilişkilerin gelişmesi gibi önemli konuların ele alındığını duyurdu.

Kuveyt ziyaretini de olumlu değerlendiren Irak başbakanı, bu ziyarette Kuveyt işgali, özel ve kamu sektörde yatırım, İran, Arabistan, Ürdün ve Kuveyt gibi komşu ülkeler ile ortak yatırım konularının incelendiğini söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.