İbadi: Musul’un doğusu tamamen kurtarıldı

  • 25 Ocak 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
İbadi: Musul’un doğusu tamamen kurtarıldı

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul’un doğu bölgesinin tamamen Irak ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Musul’un doğusunun tamamen Irak ordusunun hakimiyeti altına girdiğini duyurdu.

İbadi bunun Irak silahlı kuvvetleri adına büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, bir sonraki hedeflerinin Dicle Nehri’ni geçerek kentin batı yakasını da kurtarmak olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Doğu Musul’da IŞİD’e karşı baskısını giderek arttıran Irak ordusu çok sayıda mahalleyi ele geçirmiş ve IŞİD güçlerinin kentin kuzeydoğusuna çekilmesini sağlamıştı. Birçok uzmana göre IŞİD Musul’u tamamen kaybetmesi durumunda Irak’ta askeri açıdan yenilmiş olacak.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise kentin, Irak ordusunun kontrolüne geçtiği açıklanan doğu bölgesinde bulunan 30 okulda eğitime yeniden başlandığını duyurdu. Açıklamada, yaklaşık 16 bin kız ve erkek öğrencinin geçtiğimiz pazar gününden bu yana okula gitmeye başladıkları bildirildi.

UNICEF’in Irak sorumlusu Peter Hawkins, çocukların son iki yıldır yaşadığı kabusun ardından eğitimlerine başlamaları ile birlikte, yeniden geleceğe yönelik umutlanabileceklerini ifade etti.

Neyneva eyaletinin merkezi Musul şehrinin teröristlerden kurtarılması operasyonu geçen yıl 17 Ekim tarihinde başlatılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.