Ida Kasırgası Louisiana’da Etkisini Gösteriyor

  • 30 Ağustos 2021
  • 1.753 kez görüntülendi.
Ida Kasırgası Louisiana’da Etkisini Gösteriyor

Ida Kasırgası Amerika’nın Louisiana eyaletinde etkisini gösteriyor. Eyaletin kıyı bölgelerinde sert rüzgar ve yoğun yağış dikkat çekiyor. Kasırganın en üst seviyenin hemen altında kategori 4 olduğu ve bölgeye büyük zarar verebileceği belirtiliyor.

Kasırganın en üst seviyenin hemen altında kategori 4 olduğu ve bölgeye büyük zarar verebileceği belirtiliyor.
Özellikle eyaletin güneyinde 200 binden fazla eve şimdiden elektrik verilemiyor. Rüzgarın saatteki hızı 240 km. Ulusal Kasırga Merkezi sert rüzgarların önemli hasarlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, bölgeyi terketmeyenlere artık evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

ABD başkanı Joe Biden FEMA’nın başkentteki merkezine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve bir konuşma yaptı. Amerika Başkanı Ida’nın hayati tehlikesi olan bir kasırga olduğunu söyledi ve bölge halkını buna göre hareket etmeye çağırdı.

Bölge halkının önemli bir bölümü kasırganın etkili olacağı beklenen yerlerden başka bölgelere gitmek için yollara çıkmış, uzun araç kuyrukları kameralara yansımıştı.

Uzmanlar aşırı yağışlarla birlikte gelen kasırganın Louisiana eyaletinde kıyı bölgelerini bir metreye yakın su altında bırakabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kıyı bölgelerde yaşayanlar için yetkililer tarafından tahliye emri yayınlanmıştı.

Bölgede kasırga nedeniyle beklenen elektrik kesintileri nedeniyle 500 federal acil müdahele görevlisi Texas ve Louisiana’ya konuşlandırıldı.

Louisiana’da 16 yıl önce bu hafta Katrina Kasırgası yıkıma neden olmuştu. 16 yıl önceki kasırgada 1800’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kasırga nedeniyle Meksika Körfezi’ndeki petrol üretiminin yüzde 96’sının durduğu belirtiliyor. ABD’nin güney eyaletlerindeki petrol rafinerileri ve dağıtım şebekeleri, ülkenin doğu bölgesindeki en önemli akaryakıt tedarikçisi durumunda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.