IKBY’de birkaç parti, Barzani idaresinin dağıtılması konusunda komite kurdu

  • 25 Ekim 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
IKBY’de birkaç parti, Barzani idaresinin dağıtılması konusunda komite kurdu

IKBY’de başta etkili muhalif hareket Goran (Değişim) olmak üzere birkaç parti, Başkan Mesut Barzani idaresinin dağıtılmasını ve ulusal kurtuluş hükümetinin kurulmasını talep etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu’ndan son dakika haberleri geliyor. Dün Parlamento, 1 Kasım’daki başkanlık ve milletvekili seçimlerini 8 ay erteleme kararı almıştı. Ayrıca, IKBY’de muhalafetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi, İslami Toplum Partisi (Komel), eski Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter İkinci Yardımcısı Berhem Salih liderliğindeki “Demokrasi ve Adelet için Koalisyon”, 5 maddelik bir ortak bildiri yayınladı.

‘BARZANİ İDARESİNİ DAĞITIN’

Goran hareketinin icra konseyi üyesi Muhammed Tevfik Rahim, “Hareketimiz Kürdistan İslam Grubu ve Behram Salih başkanlığındaki Demokrasi ve Adalet Birliği ile yol haritasının oluşturulması konusunda anlaşmaya vardı. Yol haritasının içerdiği 5 maddeden en önemlisi IKBY başkanlık idaresinin dağıtılması ve kurtuluş hükümetinin kurulması” dedi.

Barzani yönetimini, mevcut krizin üstesinden gelmek için kabul edilebilir bir çözüm bulamamakla suçlayan Rahim, “Krizden kabul edilir çıkışın bulunması için geçici ulusal kurtuluş hükümetinin kurulması gerektiği yönde diğer tüm taraf ve partileri ikna etme görevini yerine getirecek komiteyi kurduk” ifadelerini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.