IKBY’de iki parti açılan meclis oturumuna katılmayacak

  • 15 Eylül 2017
  • 995 kez görüntülendi.
IKBY’de iki parti açılan meclis oturumuna katılmayacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) iki muhalefet partisi, siyasi krizden dolayı iki yıldır toplanamayan meclisin bugünkü açılış oturumuna katılmayacaklarını duyurdu.

IKBY’de muhalefetin önde gelen partilerinden Goran (Değişim) Hareketi sözcüsü Şoreş Hacı, partisinin resmi televizyonu KNN’ye yaptığı açıklamada, “Goran Hareketi olarak, 3 gün boyunca yapılan görüşmeler sonucu bugün yapılması planlanan meclis oturumuna katılmama kararı aldık.” dedi.

Meclis oturumuna katılmama gerekçelerine dair Hacı, “İlk meclis oturumunda halkımızın kaderini ilgilendiren referandum meselesinin direkt olarak ele alınması meclis iç tüzüğüne aykırı olup, sağlıklı bir karar değildir.” diye konuştu.

Hacı, siyasi krizden dolayı toplanamayan meclisin bu şekilde açılmasının, durumun normalleşmesi olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

İslami Toplum Partisi (Komel) Grup Başkanvekili Mervan Gelali de yaptığı yazılı açıklamada, “Komel, siyasi partiler meclisin çalışma takvimi üzerine anlaşmaya varmadığı için bugün yapılacak oturuma katılmayacak.” ifadelerini kullandı.

Gelali, sadece Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB), meclisin açılış ve çalışma programı üzerinde anlaşmaya vardığını ancak bunun meclis başkanlığı tarafından onaylanması gerektiğini ifade etti.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, geçen pazartesi günü Yüksek Referandum Heyeti ile bir araya geldikten sonra meclisin 14 Eylül’de açılmasına karar verildiğini açıklamış ancak, Goran Hareketi’nin talebi üzerine açılış bugüne ertelenmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.