İki Gün İçinde 272 Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 11 Ekim 2016
  • 970 kez görüntülendi.
İki Gün İçinde 272 Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yüzlerce Yahudi yerleşimci dün ve bu sabah (10 Ekim Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı, dünden bu yana Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimci sayısının 272’ye yükseldiğini ve bu sabah işgal güçleri himayesinde 161 Siyonistin Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdiğini bildirdi.

İşgal güçleri özel kuvvetlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcileri El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdikleri andan Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ana kadar sıkı bir şekilde koruduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına katılanların 3’ünün işgal istihbaratı görevlisi, 30’unun Yahudi öğrenci ve 128’inin de dindar Yahudiler oldukları, bazılarının baskına dini kıyafetleriyle katıldıkları belirtildi.

Bu arada işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’nın kapılarında güvenlik önlemlerini artırdığı, içeri girenlerin çantalarının arandığı ve kimliklerine çıkışta geri verilmek üzere el konulduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.