İlhan Omar: Arabistan çocuk ve gazeteci katili

  • 24 Ocak 2020
  • 892 kez görüntülendi.
İlhan Omar: Arabistan çocuk ve gazeteci katili

ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti müslüman temsilcisi İlhan Omar, Arabistan’ı, çocuk ve gazeteci katili olarak niteledi.

İlhan Omar, Amazon şirketinin sahibi Jeff Bezos’un Arabistan veliahtı Muhammed Bin Selman tarafından hacklenmesine temasla, ‘Arabistan Yemenli çocukları öldürdükten sonra şimdi de Amerikalıların cep telefonları üzerinde meşgul olmaya başladı’ dedi.

İlhan Omar, ABD başkanı Trump’ın  Suudi rejiminin aşırı siyasetlerinin önüne geçmesini istedi.

Bu arada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Amazon Üst Yöneticisi ve Washington Post gazetesinin sahibi Jeff Bezos’un telefonunu hacklediği iddialarına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Associated Press’in (AP) haberinde, eski Obama yönetimi Ulusal Güvenlik Konseyi siber güvenlik yetkilisi Anthony Ferrante’ye ait özel siber güvenlik şirketi FTI Consulting’in Bezos’un telefonunda yaptığı incelemelerin yetersiz olduğu görüşüne yer verildi.

FTI Consulting’in adli (forensic) raporuna göre, araştırmacıların Bezos’un telefonunda herhangi kötü amaçlı bir yazılıma veya telefonunun casus yazılım komut sunucularıyla gizlice iletişim kurduğuna dair herhangi bir nihai kanıta ulaşamadığı öne sürüldü.

Haberde, görüşlerine yer verilen siber güvenlik uzmanları, üst düzey bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı yazılımlarını genellikle kök dosya sistemine gizlediklerine dikkati çekerek, FTI Consulting’i, telefonun bu alanını yeterince inceleyememiş olmakla eleştirdi.

Öte yandan, kamuoyunda öne çıkan diğer isimlerin de Bezos benzeri hacklenme riski altında olduğu öne sürülerek, Veliaht Prens’in ABD ziyareti sırasında çok sayıda ABD’li eğlence uzmanı, teknoloji yöneticisi ve spor takımı sahibiyle toplantılara katıldığı hatırlatıldı.

İsmini açıklamak istemeyen Trump yönetiminde üst düzey bir yetkili, ABD Başkanı Donald Trump’ın Başdanışmanı ve damadı Jared Kushner’in de Muhammed bin Selman ile WhatsApp aracılığıyla iletişim kurduğunun altını çizdi.

Şirketin hazırladığı raporu inceleyen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile BM İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye, yaptıkları ortak açıklamada, iddialarla ilgili derhal soruşturma açılması çağrısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.