İmam Ali Hamanei: Şimdiki genç nesle ümidim öncekilerden daha fazla

  • 27 Ocak 2018
  • 1.420 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamanei: Şimdiki genç nesle ümidim öncekilerden daha fazla

İslam inkılabı rehberinin eserlerini yayınlama ve koruma ofisi sitesi bugün verdiği haberde, İslam inkılabı rehberinin şehit Ali Bilagi’nin evine 16 ocakta düzenlediği ziyareti geçti.

Habere göre,  İslam inkılabı rehberi sözkonusu ziyarette şimdiki genç neslin öncekilerle farkına temasla, ‘bugünkü genç nesil hedefi ve imanı varsa, benim bu nesle güvenim ve ümidim öncekilere göre daha fazladır’ dedi.

İslam inkılabı rehberi,  birinci neslin, duygularla, hissiyatla hareket edenler olduğuna işaretle, bu duyguların aslında güzel ve iyi duygular olduğunu ve bu duygularla çaba gösterdiklerini ve bu duygularla kökleşmiş bir dikta rejimi yıktıklarını  ve İslam nizamını iktidara getirdiklerini  belirterek, ‘Biz bunu küçümsemiyoruz ama o zaman genel olarak duygusal olan o insanların neredeyse tamamı Amerika’nın casusluk yuvası olarak kullandığı  sözde ABD büyükelçiliğine yöneldiklerini ve cesaretle  işi bitirdiklerini ama sonra Amerikalılarla sohbet ettikleri ve özür dilediklerini belirterek, ‘Bu nereden kaynaklanıyor? Bu elbette derin ufuk olmayışındandır. Zira bu durum onların altyapılarının güçlü olmayışındandır” dedi.

İslam inkılabı rehberi, bugünkü gençlerin, bazılarının sokaklaroa belli bir hedefi olmaksızın dolaştıklarını ve bunların savaş döneminde de olduğunu hatırlatarak, ‘ ama  görevi başında olan o genç ne yaptığını biliyor. Bunun en bariz örneği işte Hüceci’dir ve yüzlerce örneği ve bunun gibi binlerce örneği vardır’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, ‘gelecek sizlerindir. Bu memleket sizindir, biz gidiciyiz biz rolümüzü oynadık ve bizler gideceğiz; kalacak olanlar bu ülkeyi yükseklere çıkarmalıdırlar ve onlar da sizlersiniz,  gençlerdir.’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, gençlerin hem fikri ve hem itikadı ve inanç olarak kendilerini  güçlendirmeleri gerektiğini  belirterek,’iman ve gönül içiçe olmalı, Allah’a yaslanmalı. Takvaya önem vermelisiniz, mümkün olduğunca gece namazı kılınız. Namazı güzel ve dikkatle kılınız. Kuranı Kerimi okuyunuz.’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.