İmam Ali Hamaney, Hava Kuvvetleri komutanlarını kabul etti

  • 08 Şubat 2016
  • 843 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, Hava Kuvvetleri komutanlarını kabul etti
Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi, İslam İnkılabı zafer yıldönümü 22 Behmen ve düzenlenecek seçimlerin İran halkı için çok önemli iki bayram olarak niteledi, 26 Şubat seçimlerine herkesin katılmasını, İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’na bağışıklık ve güç kazandıracağını ve yeni kan dolaşımını sağlayacağını belirtti.

İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Kuvvetleri komutanları ve personelini kabul ettiği görüşmede, İran halkının her yıl 22 Behmen zafer yürüyüşüne katılmasını takdir ederek, halkın 22 Behmen yürüyüşüne geçen 37 senede katılımının irade ve kararlılıkla birlikte cismi varlık olduğunu ifade etti, bu yılda Allah’ın yardımıyla halk, görkemli bir biçimde seçimlere katılarak, düşmanları ağır şekilde hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi, 22 Behmen yürüyüşünü, İnkılap bayramının mutlu tekrarı olarak niteledi, sürekli düzenlenen bu tür merasimin dünyada eşi benzeri bulunmadığını ifade etti, ardından, “İslam İnkılabı’nın başından beri, halk zor hava şartları ve sorunlar dahil her şartta her daim 22 Behmen’de İnkılap bayramı etkinliğine katılmıştır” beynatında bulundu.

Bu büyük olayı unutmamak gerektiğinin altını çizen İslam İnkılabı Rehberi, İnkılab’in gerçeğinin halkın zihninde yaşaması gerektiğini, zira İslam İnkılabı’nın yolunun daha ortasında olduğunu yüce hedeflerine ulaşmak ve temellerini sağlamlaştırmak için esas hedeflerinin korunması gerektiğini vurguladı.

İmam Ayetullah Hamanei, bilim, adalet, ahlak, izzet, ilerleme ve kalkınmaya sahip İslam toplumunun kurulmasının İslam Nizamı’nın ana hedefleri olduğunu hatırlatarak, düşman cephesinin asıl amacının bu yüce hedefleri unutturmak ve sonunda “İslam Cumhuriyeti Nizamı’nı içinden değiştirmek” olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, düşmanın esas hedefinin “İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın devrimci kimliğini değiştirmek” olduğuna vurgu yaparak, İslam Nizamı ile düşmanlık yapan geniş çaplı cephenin bütün çabasının, İslam Cumhuriyeti’ni gurur ve kudret kazandıran amaçlarına doğru ilerleyişini durdurmak ve yabancıları ülkeye yeniden hakim kılmak olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi, sözlerinin devamında, seçimleri, halk ve ülke için taze kan ve nefes empoze eden bir durum olarak niteledi, halkın kendi doğal hakkını kullanarak, belirlenen zamanlarda sahneye gelerek, daha önce seçtikleri yetkililerden kimin kalacağını ve kimin gideceğine karar verdiğini kaydetti.

İmam Hamaney, ayrıca, seçimleri “millet için güç tazeleme ve İnkılap hedefleriyle biat yineleme” olarak niteledi, herkesin seçimlere katılmasına vurgu yapıldığını, zira, herkesin seçimlere katılmasının ülke ve Nizam’a onur ve bağışıklık kazandırdığını, bunun için de bu büyük olaya katılmanın herkes için farize olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.