İngiltere savunma bakanlığından bölgeyi silahlandırma çabası

  • 20 Şubat 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
İngiltere savunma bakanlığından bölgeyi silahlandırma çabası

İngiltere savunma bakanlığı sözcüsü Adam Tomas, 2015 yılında İngiltere’nin silah ihracatının hedefinin yüzde 60’ının Fars Körfezi’ndeki Arap ülkeleri olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Tomas, dün Ebudabi’de düzenlenen 2017 İdex askeri sanayi uluslarası fuarı kulisinde yaptığı açıklamada, İngiltere’nin  2015 yılında Fars Körfezindeki Arap ülkelerine  7 milyar 700 milyon poundluk silah ihracatı yaptığını  söyledi.

Bu arada fuarın sözcüsü Raşid eş’Şamsi de, Birleşik Arap Emirlikle’nin fuarın ilk gününde 1.2 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını ve bu rakamın fuarın son gününe kadar  5.3 milyar dolara yükselebileceğini söyledi.

Son zamanlarda Fars Körfezi ülkeleri başta İngiltere başbakanı ve dışişleri bakanı olmak üzere çok sayıda İngiliz yetkiliyi ağırladı.

İngiltere Arabistan’ın mart 2015’de Yemen’e başlattığı saldırıyla birlikte Suudi rejimine  3 milyar poundluk  silah satış iznini verdi. Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarında bu zamana kadar en az 10 bin sivil hayatını kaybetti. Onbinlercesi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.