İnsan hakları gözlemcisinden Arabistan’ın Yemen’de cinayetine itiraf

  • 13 Mart 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
İnsan hakları gözlemcisinden Arabistan’ın Yemen’de cinayetine itiraf

İnsan Hakları İzleme Örgütü, sivillerin ölmesine neden olan Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava saldırılarının savaş suçu kapsamında olduğunu bildirdi.

İSNA Haber ajansının verdiği habere göre dün Yemenle ilgili açıklama yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu ve kuzey Afrika bölgesi sorumlusu Ahmet bin Şemsi, Yemen’in durumunun ciddi anlamda insani bir faciaya dönüşmek üzere olduğunu bildirerek, halı hazırda bu ülkede 3 milyonun üzerinde insanın ev barklarından olmuş, felaket içinde yaşadığını ve Yemen halkından %80’inin ise insani yardımlara muhtaç konumda bulunduklarını bildirdi.

Yemen’de özellikle çocukların büyük oranda kötü beslenme içinde olduğunu ve her beş kişiden birinin gıdasızlık sorunu çektiğini belirten İnsan Hakları İzleme Örgütü sorumlusu, Yemende çatışma halinde olan tüm taraflardan, krizin sonlandırılması için acil girişimlerde ve görüşmelerde bulunmalarını istedi.

Arabistan ve ortaklarının Yemen’e saldırısı sonucu şimdiye kadar bu ülkede 11 bini aşkın insan hayatını kaybetmiş, 20 bil kişi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.