İntifada Korku Saldı, Siyonist Halk Sokağa Döküldüler.

  • 26 Ekim 2015
  • 916 kez görüntülendi.
İntifada Korku Saldı, Siyonist Halk Sokağa Döküldüler.

Kudüs İntifadası’nın başlamasıyla ve çatışmaların artmasıyla birlikte kendilerini evlerinde dahi güvende hissedemeyen işgalcilerin kalplerindeki korku dışarıya vurdu.

Şimdi gündemdeki soru şu: ”Önümüzdeki günlerde Netanyahu’nun politikasında değişiklik olacak mı yoksa iktidardaki koalisyon cinayetlerine devam mı edecek?”

Filistin Enformasyon Merkezi tercüme birimi, dün gece 3 bin Siyonistin güvenliğin sağlanması talebiyle gerçekleştirdiği protesto gösterisiyle ilgili haberleri ve yorumları takip etti.

Haaretz gazetesi, işgal rejimi solunun düzenlediği protesto gösterisine katılan 3 bini aşkın kişinin Tel Aviv’deki Rabin Meydanı’nda toplandığını ve ”Siyasi çözüm olmadan güvenlik olmaz”, ”Bibi güvenliği sağlamada başarısız oldu, evine dönsün”, ”Biz işgal ve savaş değil barış ve refah istiyoruz” ve ”Irkçı hükümet güvenliği sağlayamaz” yazılı pankartlar taşıdığını yazdı.

Göstericiler, milyonlarca Filistinli üzerindeki İsrail egemenliğini sona erdirecek siyasi bir çözümün sağlanması için çaba sarf edilmesini istedi.

İşgal rejimi partilerinden Meretz’in Genel Başkanı Zehava Gal-On da gösteride yaptığı konuşmada, ”Buradan ilan ediyorum. Başbakan Bibi İsraillilere güvenlik sağlamada başarısız oldu. Sorumluğu üstlenerek istifa etmesi gerekir. Sokakta yürümeye korkar hale geldik” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.