Irak, ABD ile güvenlik münasebetlerini gözden geçiriyor

  • 18 Ocak 2020
  • 1.798 kez görüntülendi.
Irak, ABD ile güvenlik münasebetlerini gözden geçiriyor

Irak Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Sözcüsü Abdulkerim Halef, Bağdat’ın ABD ile güvenlik münasebetlerini gözden geçireceğini duyurdu.

Halef yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin bu bağlamda ABD ile istişare yapmakta olduğuna temasla, hükümetin bu müzakerelerden amacının Irak’ın çıkarları ve egemenliğini her durumda korumak olduğunu kaydetti.

Iraklı yetkili, bu müzakerelerde gündeme getirilen konulardan birinin NATO güçlerinin Irak’taki varlığı ve NATO güçleri çerçevesinde Amerikan askerlerinin varlığının sürmesi şartı olduğunu ifade etti.

Irak Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Sözcüsü, ABD’nin tüm uluslararası kuralları çiğneyerek, bu ülke topraklarında saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, Kürdistan bölgesi dahil Irak’ın tüm topraklarından yabancı askerlerin çıkarılması için Iraklılar’ın kararlı olduğunu vurguladı.

ABD’nin terörist ordusunun Bağdat’ta Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis ve 8 arkadaşlarına yönelik düzenlediği hain saldırının ardından Irak Parlamentosu, Amerikan askerlerini Irak’tan çıkarma kararı aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.