Irak aşiret liderleri İran’la birliğe vurgu yaptılar

  • 18 Eylül 2018
  • 1.329 kez görüntülendi.
Irak aşiret liderleri İran’la birliğe vurgu yaptılar

Irak’ın en büyük eyaleti Necef’in büyük aşiret liderleri, düşmanların ülke aleyhindeki çeşitli oyunları hakkında uyarıda bulunarak, ”Erbain Hüseyni merasimleri bu yıl bir daha İran ve Irak kardeşliğini gösterecek’ dediler.

Necef’de bulunan bir grup Irak aşiret liderleri dün İran’ın Necef başkonsolosu Hamid Mekarim’le görüşürken, İran halkı ve devleti birlikteliklerini duyurdular ve ‘İran halkının İmam Hüseyin -as- için Irak’a ziyaretlerinde, Iraklıların sevgisini ve misafirperverliğini yeniden göreceklerini’ bildirdiler.

Iraklı aşiret liderleri, Necef kentinde İran’ın İslam Cumhuriyeti’ne ait konsolosluk binasına düşmanların kandırdığı bazı kimselerin ve fırsatçıların saldırısını da kınadılar.

Sözkonusu görüşmede,İran’ın Necef başkonsolosu Hamid Mekarim de, Irak aşiretlerini takdir ederken, şüphesiz birkaç ülkenin yıkıcı eylemlerinin, İran ve Irak hükümetleri ve halkları arasında derin ilişkileri baltalayamayacağını belirtti.

Bilindiği gibi 7 Eylül’de İran’ın Basra’daki konsolosluk binası bazı kişilerce ateşe verilmiş ve bunun ardından başta Irak hükümeti olmak üzere Irak’ın çeşitli kesimleri bunun iki ülke ilişkilerini bozmaya çalışan düşmana bağlı kesimlerin işi olduğunu bildirmişler ve bu saldırının aynı zamanda Irak’a yapılmış saldırı olduğunu ilan etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.