Irak Başbakanı İbadi: Kabine Kurmak İçin Sairun İttifakı İle Yakın Bir Görüşe Sahibiz

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.250 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı İbadi: Kabine Kurmak İçin Sairun İttifakı İle Yakın Bir Görüşe Sahibiz

Irak Başbakanı, bu ülkede seçimlerin yeniden düzenlenmesi olasılığının bulunmadığını belirterek, teknokrat bir hükümet kurmak için Sadr Hareketi lideri ile yakın görüşlere sahip olduklarını söyledi.

Seçimlerin tekrar düzenlenmesinin olası bir ihtimal olmadığını belirten Irak Başbakanı, nihai sonuçların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haydar el-İbadi, haftalık basın toplantısında; Irak Yüksek Seçim Kurulundan, seçim sonuçları hakkında şeffaf bir şekilde hareket etmesini ve seçim konusundaki tüm bilgilerin siyasi koalisyonlara sunulmasını istedi.

Irak Başbakanı ayrıca bu koalisyonları, anayasa kapsamında bir hükümetin kurulmasına ilişkin zaman çizelgesine uymaya davet etti.

Haydar el-İbadi, konuşmasının başka bir bölümünde; Sadr Hareketi Lideri ve Sairun İttifakı Lideri Mukteda el-Sadr ile teknokrat bir kabine kurulmasına ilişkin yakın görüşlere sahip olduklarını söyledi.

Son günlerde Irak’ta, parlamento seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tartışmalar yayıldı ve bazı milletvekilleri ve adaylar, Yüksek Seçim Kurulunu seçimlerde hile yapmakla suçladı.

Muktada el-Sadr liderliğindeki Sairun İttifakı, 54 sandalye ile en çok sandalye kazanan parti oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.