Irak Dışişleri Bakanı Arab Birliği’nin İran’la İlgili Bildirisine Tepki Gösterdi

  • 11 Ocak 2016
  • 852 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı Arab Birliği’nin İran’la İlgili Bildirisine Tepki Gösterdi
Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Arap Birliği’nin kapanış bildirisinde ülkesinin bazı mülahazalarıyla ilgili açıklama yaptı.

İRNA’nın haberine göre, İbrahim Caferi, dün Kahire’deki Arap Birliği kapanış bildirisi hakkında yaptığı açıklamada, Bildiride, Arabistan’ın İran büyükelçiliğine yönelik saldırının kınandığı maddesine kendilerinin karşı çıktıklarını ve bir kaç kişinin saldırısının bir ülke halkının tamamını içeremeyeceğini bildirdiklerini söyledi.

İbrahim Caferi, Arap Birliği’nde Arap kardeşlerine, Irak’ta çok sayıda ülkeden terörist olduğunu ama Bağdat’ın bunu o ülkelerle irtibatlandırmadığını söylediğini dile getirdi.

Kahire’de düzenlenen Arap Birliği oturumunda yayınlanana bildiri, daha önceden de beklendiği gibi Suudi rejiminin etkisi altındaki maddeleri içerdi.

Suudi dışişleri bakanı, Kahirede oturumunun sonunda yaptığı açıklamada, İran aleyhindeki iddialarını tekrarlarken, halbuki bu rejim hem Irak ve hem de Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerindeki teröristlere mali ve silah yardımı yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.