Irak Dışişleri Bakanı Arap Birliği’nin Siyonist İsrail Karşısında Tek Parça Olmasını İstedi

  • 13 Eylül 2017
  • 1.030 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı Arap Birliği’nin Siyonist İsrail Karşısında Tek Parça Olmasını İstedi

Irak Dışişleri Bakanı, Arap Birliğine üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısında bölgedeki gelişmeler ve IKBY’de düzenlenecek bağımsızlık referandumu hakkında açıklamada bulundu.

Irak Dışişleri Bakanı, Arap Birliğine üye ülkelerin dışişleri bakanları ile gerçekleştirdiği toplantıda; Arap Birliği ülkelerinden Siyonist İsrail rejimi karşısında ortak tavır içerisinde olmalarını istedi.

Bağımsız Kürdistan referandumunun Irka için büyük bir tehlike olduğunu belirten Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi toplantıda; Arap Birliği ülkelerinden Bağdat yönetimine siyasi destek vermelerini ve ülkenin yeniden yapılandırılması için katkıda bulunmalarını istedi.

Aynı zamanda Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik bölücü ve saldırgan girişimlerine karşı Arap Birliğinin ortak tavır almasını isteyen İbrahim Caferi, konuşmasının devamında; Libya’da yaşanan çatışmalara değinerek tarafların çatışmaları sonlandırarak ülkenin emniyeti ve güvenliği için çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Irak’ın terör ile mücadelede kazandığı tecrübeye değinen İbrahim el Caferi, Arap Birliği ülkelerinin de bu tecrübeden faydalanması gerektiğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi son olarak; terör ile mücadelede kendilerine destek veren ülkelerden teşekkür etti.

Irak Dışişleri Bakanı’nın ardından Ürdünlü mevkidaşı Eymen el Sefdi kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Ürdün Dışişleri Bakanı; Suriye’de emniyet ve güvenliğin ancak siyasi çözüm yoları ile sağlanabileceğini belirterek, Ürdün’ün Moskova ve Washington ile birlikte Suriye’de güvenli bölge oluşturulmasından yana olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.