Irak Dışişleri Bakanı: Irak asla İran’a karşı bir cephede yer almayacaktır

  • 28 Mayıs 2017
  • 957 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı: Irak asla İran’a karşı bir cephede yer almayacaktır

Irak dışişleri bakanı, ABD başkanı Donald Trump’ın İran karşıtlığı siyasetini eleştirerek, Irak’ın, Amerika’nın İran aleyhindeki siyasetlerine girmeyeceğini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, İspanya’da yayınlanan ABC gazetesine verdiği demeçte, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı politikasını eleştirerek, ülkesinin ABD tarafından İran’a karşı kurulacak herhangi bir koalisyona katılmayacağını vurguladı.

Bu bağlamda Caferi, ülkesinin Trump’ın İran karşıtı politikalarına karşı olduğunu belirterek, “Irak asla  İran’a karşı bir cephede yer almayacaktır zira bölgede kutuplaşma politikasının uygulanmasına karşıdır” dedi.

Caferi açıklamasının bir bölümünde de, “İran şimdiye kadar Irak’a yönelik hiçbir saldırı girişiminde bulunmadı ve bir avuç toprağımızı bile işgal etmedi. Oysa ki kuzeydeki komşumuz (Türkiye) askeri güçleriyle 110 kilometreye kadar Irak içine girmiştir. Bunlara rağmen Bağdat, Ankara ile bağlarını kesmeden ilişkilerini sürdürüyor” değerlendirmesini yaptı.

Irak Dışişleri Bakanı, “Musul, DEAŞ terör örgütü tarafından işgal edilen üç büyük illerden biri. Biz Anbar ile Selahettin ve Musul’un büyük bir bölümünü kurtardık. Halihazırda Musul’un yüzde 10’u teröristlerin pençesindedir. Bunun nedeni ise Iraklı güvenlik güçlerinin teröristlerin insani kalkan olarak kullandığı sivillere büyük özen göstermesidir” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.