Irak dışişleri bakanı: Irak bölge buhranlarının çözümüne destek veriyor

  • 20 Şubat 2017
  • 967 kez görüntülendi.
Irak dışişleri bakanı: Irak bölge buhranlarının çözümüne destek veriyor

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, dün Rusya devlet başkanı Putin’in Ortadoğu özel temsilcisi ile yaptığı görüşmede, ülkesinin Ortadoğu sorunlarının çözümü konusunda her türlü girişime destek vereceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Caferi, Mihail Bogdanov’la görüşmesinde, Irak’ın halihazırda terörizmle mücadele ettiğini belirtirken, ayrıca ülkesinin, Rusya ile uzun vadede  siyasi, iktisadi ve güvenlik gibi bütün alanlarda işbirliğini geliştirmek istediğini  aynı zamanda Irak’ın Rusya ile birlikte IŞİD’e karşı mücadele konusunda da güvenlik ve bilgi paylaşımı alanında işbirliğine ve koordineye hazır olduğunu söyledi.

Rus yetkili de, söz konusu görüşmede, Moskova’nın, Irak’ın topraklarını  ve hakimiyetini koruması ve IŞİD’in sultasından topraklarını kurtarması, Irak’ın yeniden yapılanmasında  Bağdat’la her türlü işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

Bogdanov, bu görüşmede iki ülke arasında enerji alanlarında da işbirliğine vurgu yaparken ayrıca iki ülke arasında ortak  komisyon oturumunun düzenleneceğini söyledi.

Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD, Amerika, Batılı  ve Arap müttefiklerinin desteğinde Irak’ın bir çok bölgesini sultasına geçirmiş ve  bu ülkede  çok sayıda masum insanını kanını akıtmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.