Irak dışiÅŸleri bakanı, Kuveyt’e gitti

  • 08 Ocak 2016
  • 778 kez görüntülendi.
Irak dışiÅŸleri bakanı, Kuveyt’e gitti

Irak dışiÅŸleri bakanı Ä°brahim Caferi, bölgeye yaptığı ziyaretler kapsamında dün akÅŸam Kuveyt’e gitti.

Ä°RNA ajansının Irak medyasına dayanarak verdikleri haberlere göre, Ä°brahim Caferi, Ä°ran ve Umman’dan sonra Kuveyt’e geçerek baÅŸbakan ve dışiÅŸleri bakanı Sabah Haled el’Ahmed es’Sabah ile ikili iliÅŸkiler ve özellikle de Ä°ran ve Arabistan arasında son zamanlarda yaÅŸanan gerginlik olmak üzere bölge meselelerini ele aldı. Caferi Kuveyt’e gitmeden önce Tahran ve Maskat’ı ziyaret etmiÅŸti.

BilindiÄŸi gibi Suudi rejimi Yemen’de bir taraftan cinayetlerini aralıksız sürdürürken diÄŸer taraftan son zamanlarda bölge medyasında oluÅŸturduÄŸu gündemler arasında Arabistan’ın tanınmış mücadeleci Ä°slam alimi Åžeyh Nemr’i idam etmiÅŸ ve bu durum baÅŸta Ä°ran olmak üzere Ä°slam dünyası ve müslümanların tepkilerine neden olmuÅŸ ve bu doÄŸrultuda Arabistan’ın Tahran’daki büyükelçilik binası olmak üzere dünyanın bir çok yerinde Arabistan büyükelçilikleri önünde idamla ilgili kınama gösterileri düzenlenmiÅŸti.

Bu zamana kadar hiçbir şekilde silahlı bir girişimde ve kışkırtmada bulunmayan ve her zaman barışçı yollardan reform yapılmasını isteyen Şeyh Nemr, geçen Cumartesi günü Suudi rejimi tarafından idam edilmişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.