Irak dışişleri bakanlığı: Türkiye’nin görüşlerini kabul etmiyoruz

  • 18 Ekim 2016
  • 1.028 kez görüntülendi.
Irak dışişleri bakanlığı: Türkiye’nin görüşlerini kabul etmiyoruz

Irak dışişleri bakanlığı, Türk askerlerinin Irak topraklarındaki varlığı ile ilgili Ankara yönetiminin görüşlerini kabul etmediklerini ve Türk askerlerinin Irak topraklarından ayrılması gerektiğini bildirdi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal bugün yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’nin Başika kampındaki askerlerinin çıkması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere dün akşam Bağdat’a gelen Türkiye heyetinin bu konuda bir takım görüşler ileri sürdüğünü bildirdi.

Es-Someriye televizyonu internet sitesinin bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanlığı sözcüsü Cemal, Türk heyetinin ileri sürdüğü görüşlerin Irak’ın taleplerini karşılayamadığını, bunun için de Türkiye’nin kendi askerlerini Bakişa’dan çıkarması ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.

Ahmet Cemal ayrıca, Irak’ın Musul’un kurtarılmasında bizzat Iraklı yiğitlerden yardım aldığını ve yabancı güçlerin bu ülke sınırları içinde ve topraklarında bir yerinin olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.