Irak El-Nuceba Hareketi: ABD’nin Irak’tan Ayrılmaktan Başka Seçeneği Yok

  • 18 Temmuz 2020
  • 3.677 kez görüntülendi.
Irak El-Nuceba Hareketi: ABD’nin Irak’tan Ayrılmaktan Başka Seçeneği Yok
El-Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Nasr el-Şemari, “Amerikalıların Irak’tan çekilmekten ya da kalırlarsa güçlerini kaybetmekten ve zarar görmekten başka seçenekleri yok.” açıklamasında bulundu.
Nasr el-Şemari, el-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda “ABD, Irak’taki denklemi değiştiremez.” dedi.
Şemari, “Amerikalılara yönelik operasyonları tebrik ediyoruz ve Direniş, onları Irak’tan ayrılmaya zorlamak için uygun yöntemler geliştiriyor. Irak’taki Amerikan kuvvetleri, işgalci güçlerdir ve direniş, işgalci güçlere yönelik hedeflerini günden güne arttıracak.” diye konuştu.
Nasr el-Şemari, direnişin operasyonunun gizli olduğunu ve direniş güçlerinin Amerikan güçleriyle yüzleşmede ortak bir karara sahip olduklarını belirtti.
El-Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, “Hükümet yasama organı değil yürütücüdür ve ne hükümet ne de herhangi bir parti direnişin Amerikalıları hedef almasını durduramaz.” diye belirtti.
Nasr el-Şemari, İran’ın tüm direniş güçlerinin yanında olduğunu, ancak ABD’nin Irak’taki inatçılığına karşı koymanın Iraklıların kendi sorumluluğu olduğunun altını çizdi.
El-Nuceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, “ABD, Irak’a IŞİD terörist grubuna karşı koymada yardım etmedi; bunun içsel bir mesele olduğu ve dışsal bir saldırı olmadığı öne sürüldü. Ayrıca Amerikalılar ve İngilizler güçlerini bazı bölgelere yerleştirmek istiyorlar. Zihinlerinde direnişin onları orada hedef almayacağı var.” dedi.
Nasr el-Şemari son olarak, Amerikalıların sadece güç dilinden anladığını ve direnişin onları Irak’tan çıkarabilecek tek silah olduğunu vurguladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.