Irak Gönüllü Halk Güçlerinin Musul Eksenlerindeki İlerleyişi

  • 25 Şubat 2017
  • 1.047 kez görüntülendi.
Irak Gönüllü Halk Güçlerinin Musul Eksenlerindeki İlerleyişi

Irak Gönüllü Halk Güçlerinden bir komutan, bu kuvvetlerin Musul’un sağ kıyılarını kurtarma operasyonlarında belirlenen hedeflerde başarı sağladığını belirterek, ‘Kuvvetlerimiz birkaç eksende ilerleyiş halindedir’ dedi.

Irak Gönüllü Halk Güçleri komutanlarından Muhammed El-Basiri İran basınına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Musul’un sağ kıyılarını kurtarma operasyonları şehrin batısından El-Arbid köyüne doğru başladı.

Gönüllü Halk Güçlerine Tel-Kaysum, El-Muhtarika ve Bakhire köylerini kurtarma görevi verildi ve bu bölgelerin kurtarılmasıyla birlikte Telafer ve Musul arasındaki irtibat El-Atşan dağlarına doğru kesilecektir.

Haşd El-Şabi’ye verilen görev tam olarak gerçekleşmiştir ve bu kuvvetler belirlenen bir sonraki hedefe doğru ilerlemektedir. El-Mehlibe kurtarıldıktan sonra ilerleyiş Telafer’e doğru devam edecektir ve bu operasyonlar için Silahlı Kuvvetlerin emrini bekliyoruz.

Operasyonlara katılan bütün kuvvetler belirlenen hedefe doğru hızlı ve doğru bir şekilde ilerlemektedir ve Musul’un sağ kıyılarındaki bütün eksenlerde ilerleyiş halindedir.

Musul’un sağ ve sol kıyılarındaki durum birbirinden çok farklıdır. Sağ kıyılardaki mevcut engeller, zor coğrafi şartlar ve bölgedeki nüfus yoğunluğudur.

Bu operasyonlara katılan güvenlik kuvvetleri ve silahlı kuvvetler, sivillerin çıkışı için güvenli geçitler oluşturdular ve onlar bu yol sayesinde çatışma bölgelerinden güvenli bölgelere intikal ettirilmektedir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.