Irak Halk Güçleri: Mevzilerimizde Kalıp Cihada Devam Edeceğiz

  • 02 Mart 2016
  • 837 kez görüntülendi.
Irak Halk Güçleri: Mevzilerimizde Kalıp Cihada Devam Edeceğiz

Irak Gönüllü Halk Güçleri resmi sözcüsü Ebu Cafer el-Esedi, Birleşik Arap Emirliği Dışişleri Bakanı’nın Irak Gönüllü Halk Güçleri hakkındaki son söylemlerini utanç verici olarak değerlendirdi.

Irak Gönüllü Halk Güçleri resmi sözcüsü Ebu Cafer el-Esedi Tesnim Haber ile yaptığı röportajda Birleşik Arap Emirliği Dışişleri Bakanı’nın Irak Gönüllü Halk Güçleri hakkındaki son söylemlerini utanç verici olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: “Biz BAE Dışişleri Bakanı’nın sözleri hakkında bir bildiri yayınlayarak, onun bu sözlerini kınadık aynı zamanda Irak Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Ofisi ve Irak Savunma Bakanlığı ofisi de bir bildiri yayınlayarak BAE Dışişleri Bakanı’nın bu sözlerini kınadılar.

Birleşik Arap Emirliği ortamı tozlandırmaya çalışıyor

BAE Dışişleri Bakanı’nın bu sözleri ve bu bildiriler Körfez Arap ülkeleri tarafından desteklen grupların, terörist gruplar olduğunu göstermektedir. O, bu ifadeleriyle, Irak Silahlı Kuvvetleriyle birlikte teröristlerle mücadele eden Halk Güçlerini, Birleşmiş Milletler tarafından da terörist bir grup olarak tanınan IŞİD ile bir tutmak istemektedir.”

BAE Dışişleri Bakanı’nın sözleri utanç vericidir

Konuşmasının devamında, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan’ın konuşmalarının Irak’ın iç işlerine müdahale etmek olduğunu söyleyen Irak Gönüllü Halk Güçleri resmi sözcüsü Ebu Cafer El- Esedi ayrıca şu ifadelerde bulundu: “Bunlar ahlaksızca sözlerdir, hatta şehitlerin kanından, IŞİD ile mücadele sebebiyle evsiz yurtsuz kalan ve avare olan milyonlarca Iraklı’dan bile utanmadan sarf edilen sözlerdir. BAE Dışişleri Bakanı’nın bu konuşması, aleni bir şekilde Irak’ın iç işlerine müdahale olup, mecliste bütçesi bile belirlenen Irak emniyet teşkilatı aleyhine bir eylem gerçekleştirmeye teşvik etmektir. Gönüllü Halk Güçleri, Silahlı kuvvetler ve Irak Başbakanı ile irtibattadır. Bu sebeple BAE Dışişleri Bakanı ayağını tüm diplomatik kanunlar ve normların ötesine atmıştır. BAE Dışişleri Bakanı’nın bu sözleri Irak Silahlı Kuvvetleri’nin ve Halk Güçlerinin art arda elde ettiği zaferler dolayısıyla terörist grupların içinde olduğu krizi ve buhranı göstermektedir.

Irak Başbakanı geçen hafta Irak Gönüllü Halk Güçlerinin Musul’u kurtarma operasyonlarına katılacağını resmen açıklamıştır. Bu açıklamanın ardından bazı dâhili ve harici gruplar bu operasyonların kaderini belirleyecek ve IŞİD terör örgütünü ortadan kaldıracak olan Halk Güçlerinin bu katılımına engel olmaya çalışmaya başlamışlardır.”

Mevzilerimizde kalıp cihada devam edeceğiz

Irak Gönüllü Halk Güçlerinin sözcüsü, bütün bu yükselen seslerin ve iftiraların, Irak Gönüllü Halk Güçlerinin Silahlı Kuvvetlerle birlikte operasyonlara katılmasına engel olmak için olduğunu vurgulayarak, “Herkese sesleniyoruz, biz mevzilerimizde kalacak, Irak Silahlı Kuvvetleriyle birlikte, cihada ve mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.