Irak Hizbullah hareketinden Trump’ın açıklamasına tepki

  • 05 Şubat 2019
  • 1.484 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah hareketinden Trump’ın açıklamasına tepki

Irak Hizbullah tugayları ABD başkanı Trump’ın Irak’ta ABD askeri varlığının devam edeceğine dair açıklamasına tepki gösterdi.

Tesnim haber ajansına göre, Irak Hizbullah tugayları sözcüsü Muhammed Muheyyi, El-Meyadin kanalına yaptığı açıklamada, ”Amerika’nın Irak’taki askeri varlığının hedefi direniş ekseni ile mücadeledir’ dedi.

Hizbullah sözcüsü, ABD başkanı Trump’ın Irak’la ilgili açıklamasının, ‘Irak’ın açık işgali ve Irak’la ilgili senaryolarının yeni bir bölümüdür” dedi.

Bu arada Irak parlamento başkanı Hasan Kerim el-Ka’bi, Trump’ın açıklamasını kınarken, “Trump’ın bir süre önce Irak’ta ABD üslerini ziyaretinden sonra yaptığı son açıklama Irak’ın anayasasını ve kanunlarını ayaklar altına almaktır ve Trump bugün yeni kışkırtıcı bir açıklama yapmıştır” dedi.

Iraklı yetkili, Irak’ın saldırı için ya da bir başka ülkeyi gözetlemek için bir mekan olmadığını bildirirken Amerika’nın Irak’taki askeri varlığının son bulması gereğinin altını çizmiştir.

Trump son açıklamasında Irak’ta askeri bir üssü sürekli olarak bulundurmanın Amerika’nın bölgedeki siyasetleri ve hedeflerini gerçekleştirmesi yönünde çok önemli olacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.