Irak Hizbullahı: Asla Amerikalı Güçlerin Irak’ta Bulunmalarına İzin Vermeyeceğiz

  • 04 Ağustos 2017
  • 1.226 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: Asla Amerikalı Güçlerin Irak’ta Bulunmalarına İzin Vermeyeceğiz

El Meyadin Haber’den elde edilen habere göre Irak Hizbullahı Taburları Askeri Sözcüsü Cafer El Hüseyni açıkladı; Hiçbir şartlar altında Amerikalıların Irak’ta bulunmasına izin vermeyeceğiz.

Şöyle ekledi; Hizbullah taburlarının ve diğer taburların düzenlediği operasyonlar sonucundaAmerikalıların plan ve projelerini icra etmeleri açısından önemini yitirdi. Bunun sonucunda da Amerikalıları ve ortakları Ürdün sınırlarının içlerine doğru çekilme mecburiyetinde kaldılar.

Irak ve Suriye sınırındaki direniş operasyonlarını engellemek amacıyla yapılan baskılara dikkat çekerek şu açılamalara yer verdi; Direniş, Amerikalıların sınır bölgesindeki hareketlerini sınırlamakta ısrar etti ve onlara açılma ve planlarını uygulama fırsatı vermedi.

Hüseyni; “Irak Direnişi geçtiğimiz üç yıl içerisinde Amerikan zorbalarına karşı yaşanan tüm savaşlarda zafer elde etti. Bugün de bizzat Amerikalılara karşı zafer kazandık, tıpkı işgal zamanlarında onlara üstün geldiğimiz gibi” sözlerinde bulundu.

“Direniş bununla yetinmeyecek ve Amerikalıları tamamen atmak için tüm çabasını gösterecek. Ve biz asla Amerikalıların ülkemizde bulunmasına izin vermeyeceğiz” açıklamalarında bulunan Hüseyni, devamında şu sözlere yer verdi; Direniş Çemberi; Amerikalıların, Siyonistlerin ve Arapların Suriye ve Irak’a yönelik tüm saldırılarında ve savaşlarında zafer elde etmiştir.

Amerikalıların Suriye’de her türlü askeri boşluk oluşturma hedefinden artık ümitsizliğe kapılmaları, Direniş Çemberini kazanan taraf kılmıştır. Artık direniş, eskisinden daha güçlü ve büyük bir birlik halindedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.