Irak Hizbullahı: IŞİD’a bağlı örgütleri Suudi Arabistan ve BAE yönetiyor

  • 07 Eylül 2021
  • 1.937 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: IŞİD’a bağlı örgütleri Suudi Arabistan ve BAE yönetiyor

Irak’taki Hizbullah sözcüsü, IŞİD’a bağlı grupların doğrudan Suudi ve BAE istihbarat servisleri tarafından yönetildiğini söyledi.

El-Meyadin’e göre; Irak Hizbullah Kataeb hareketinin askeri sözcüsü ve güvenlik yetkilisi Ebu Ali el-Askeri, IŞİD teröristlerinin Kerkük’teki son eylemlerine atıfta bulunarak,  “Bu terör eylemleri Suudi ve BAE rejimlerinin gözetimi ve rehberliğinde gerçekleştiriliyor.” dedi.

El-Askeri, Kerkük ve Ninova çevresinde Peşmerge güçlerinin,  suç örgütlerinin hareketlerini kolaylaştırdığını ve bu nedenle teröristleri desteklemeyi bırakması için baskı yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sözkonusu güvenlik yetkilisi ayrıca, özellikle kuzey bölgelerdeki halk seferberliğinin komutanlarının ABD-Siyonist komplolarına karşı sorumluluk almaları ve uyanık olmaları gerektiğini vurguladı.

IŞİD teröristleri Pazar günü kuzey Irak’ta Kerkük’e saldırısında 7 polisi öldürmüş ve  birkaçını da yaralamışlardı.

IŞİD terör gruplarının Irak’ta yenilmesine rağmen, bu teröristlerin kalıntıları ülkede hala saldırılarına devam ediyor. Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri ülkenin çeşitli bölgelerini terörist grupların işgalinden kurtarmak için gerçekleştirdiği çeşitli operasyonları hala devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.