Irak hükümeti Erbil’de İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

  • 22 Ekim 2017
  • 1.198 kez görüntülendi.
Irak hükümeti Erbil’de İran konsolosluğuna saldırıyı kınadı

Irak dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiriyle, İran’ın Irak Kürt bölgesinde yer alan Erbil kentindeki konsolosluk binasını tahrip etmeye yönelik saldırıyı kınadı.

Fars haber ajansına göre, Irak dışişleri bakanlığı, yayınladığı bildiride, bu nefret duyulacak girişimden, Kürt bölgesindeki diplomatik merkezlerin çalışanlarının can ve mal güvenliklerinden bizzat Kürt bölgesi yönetimi sorumludur’ cümlesi yer aldı.

Irak Kürt bölgesindeki sosyal paylaşım siteleri aktivistlerinin paylaştıkları 45 saniyelik video görüntülerinde, Mesut Barzani’nin yanlısı olduğu tahmin edilen bazı kişilerin İran’ın Erbil’deki konsolosluk binasına saldırdıkları ve İran bayrağını indirdikleri’ görülüyor.

Irak başbakanı Haydar el’İbadi’nin Kerkük eyaleti ile Erbil ve Bağdat arasında tartışmalı diğer bölgelerin güvenliğinin Irak güçleri tarafından sağlanmasına dair yayınladığı genelgeden sonra Mesut Barzani’ye yakın televizyon kanalları ve medya kuruluşları, İran ve Haşdi Şabi aleyhinde yoğun yalan bir kara propaganda başlatmış bulunuyorlar. Sözkonusu kanallar ve medya kuruluşları, Haşdi Şabi’nin İran’ın desteğiyle Kerkük’e saldırdığını iddia ederken Haşdi Şabi ise bunu kesin bir dille yalanlamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.