Irak hükümeti, Irak güçlerine karşı düşmanca tutum izleyenlere tepki gösterdi

  • 12 Kasım 2016
  • 1.037 kez görüntülendi.
Irak hükümeti, Irak güçlerine karşı düşmanca tutum izleyenlere tepki gösterdi

Irak Ordusu ve güvenlik güçlerinin selefi Vahhabi DAEŞ’i imha etme sürecinin hızlandığı sırada dünya af örgütü, Bağdat hükümetini sivillerin hayatını iyice korumamakla suçladı. Irak Başbakanı ve silahlı kuvvetler başkumandanı Haydar El-Ebadi ise dünya af örgütünün bu insafsız çıkışını kınadı.

Ebadi, uluslararası af örgütünün Iraklı güçlerin Musul Başta olmak üzere çeşitli bölgelerde sivilleri tehlikeye attıklarına ilişkin raporuna tepki gösterip, bu iddiaların yalan olduğunu, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin onbinlerce sivil Iraklığı DAEŞ terör örgütünün katliamlarından ve esaretinden kurtardığını vurguladı. Uluslararası Af örgütünün raporunda, Irak ordusu ve anti terör timlerinin DAEŞ ile savaşlarında sivillerin hayatının korunmasına ciddi tedbirler almadıklarını, Irak federal polisinin Musul’un güneyindeki sivilleri DAEŞ ile işbirliği yapmakla suçlayıp öldürdüğünü iddia etti. Uluslararası Af örgütünün DAEŞ ile savaş alanlarında Irak ordusu ve polisini sivilleri katletmekle suçladığına karşılık Rusya savunma bakanlığı yayınladığı bildirisinde Amerika’nın son iki yılda Irak ve Suriye’deki hava saldırıları sonucu, bini aşkın Iraklı ve Suriyeli sivil insanın katledildiğini belirtti. Rusya savunma bakanlığının Perşembe günü yayınladığı bildirisinde Amerika’nın son iki ayda, Suriye’nin doğusundaki Deyr Zor bölgesinde, Haleb’in kuzeyinde ve Irak’ın Neyneva ilindeki hava saldırısında 200 aşkın Iraklı ve Suriyeli sivil insanları katlettiğini vurguladı.

BM insan hakları işleri koordinasyon bürosu da geçenlerde yayınladığı raporunda Musul’u Tekfirci terör örgütü DAEŞ’ten temizleme operasyonlarının bu bölge halkı için büyük bir facia dayatabileceğini iddia etti. BM insan hakları bürosu, DAEŞ katiller sürüsünün her gün onlarca Iraklıları katliamdan geçirmesini göz ardı ederek, Musul’u kurtarma operasyonunun yüz binlerce Musullunun mülteci duruma düşebileceğini ileri sürdü. BM insan hakları Bürosuyla dünya Af örgütü galiba Musul’un DAEŞ’ten temizlenmesini istemiyor. Nitekim insanlık ve islam düşmanı DAEŞ teröristlerinin Haziran 2014 tarihinden beri ortalama ayda en az bin Iraklı insanı katlettiğini göz ardı etmeye çalışıyor.

Burada akla gelen soru şudur ki; niçin BM ile uluslararası Af örgütü, Amerika ve Suudi krallık rejiminin dolduruşuna gelerek Irak Ordusu ve hükümetine destek vermek, Halkı DAEŞ’in esaretinden kurtarmak ve çilelerine son vermek yerine Musul’u tekfirci teröristlerden temizlemekten endişe duymaktadır. Irak devleti ve halkının son 10 yılda Bağımsızlık mücadelesi, Amerika’nın işgaline son vermesi bir çok güç odağını endişelendirmektedir. Irak Halkı ve hükümetiyle güvenlik güçleri son zamanlarda Tekfirci teröristleri imha’nın eşiğine gelmiş bulunuyorlar. Ancak Irak halkının düşmanları, bu ülkenin barış ve güvenliğe kavuşmasını ve de kalkınmasını istemedikleri için, bazı bahaneler türetip, anti terör sürecini saptırıp çarpıtmaya çalışıyorlar. Irak hükümeti, Irak Mercaiyetinin fetvası ve desteği temelinde Kurulan Haşdüşşabi halk güçleri, Iraklı Şii ve Sünni İslam âlimleri düşmanların bu fitne komplolarına karşı direnip, Irak’ın tekfirci terörizmden temizlenmesi, bu İslam ülkesinin bağımsızlığı, milli birlik ve toprak bütünlüğünün sağlanıp korunması gerektiğini vurguluyorlar. Irak halkının bilinçli hareket edip, birlik ve dayanışması, Amerika ve Suudi krallık rejiminin düşmanca tutum ve fitnelerini etkisiz hale getirecektir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.