Irak, İran’ı yaptırımlara karşı destekleyecek

  • 20 Kasım 2018
  • 1.353 kez görüntülendi.
Irak, İran’ı yaptırımlara karşı destekleyecek

Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Luqman al-Fili, Bağdat’ın İran üzerindeki ABD yaptırımlarından doğan sonuçlara karşı Tahran’a destek vereceğini duyurdu.

Al-Forat Tv’ye konuşan Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Luqman al-Fili, ülkesinin bölgesel gerginlikler ile İran üzerindeki ABD yaptırımlarının yol açacağı sonuçlara karşı İran’la işbirliği yapacağını duyurdu.

Luqman al-Fili, İran’a uygulanan yaptırımları bölgedeki gerginliğin bir parçası olduğunu kaydederek, “ İran vatandaşlarının kuşatma altında olmamaları gerekiyor ve bu gerginliği azaltmak için İran’la işbirliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

Al-Fili konuşmalarını şöyle sürdürdü: Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in yaptığı son bölgesel ziyaretinin mesajı egemenliğimizin dikatte alınması yönündeydi ve çoğu ülkeden Irak’ın gücü bizim gücümüz olduğuna dair olumlu bir mesaj aldık.

Her yolculuğun bir zorunluğa sahip olması gerektirdiğini belirten al-Fili, “Suudi Arabistan’dan önce İran’a ziyaretimiz, güçlü bir ülke olduğumuzu temsil ediyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.