Irak Kürdistan Bölgesi Referandumunda Oy Sahtekarlığı Had Safhada

  • 27 Eylül 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Irak Kürdistan Bölgesi Referandumunda Oy Sahtekarlığı Had Safhada

Irak Merkez yönetimi, İran, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası çevrelerin tüm uyarılarına rağmen gerçekleştirilen sözde bağımsızlık referandumunun hangi şartlar altında yapıldığı ortaya çıkıyor. Gelen görüntüler çok geniş sahtekarlığın yapıldığını göstermekte.

Barzani’nin sözde bağımsızlık referandumu ile ilgili ortaya çıkan şok görüntüler, yapılan sahtekarlığı ortaya koyuyor. Tüm bunlar resmen Irak anayasasının ihlali olarak açıklandı.

Irak medyası, binlerce ölünün adının da seçimde oy kullanacaklar listesinde açıklandığı ve oy kullanmak istenmeyen kimselerin de tehdit yoluyla zorla oy kullandırttıkları belirlenmekte.

Söz konusu görüntülerin Kerkük’te çekildiği belirtiliyor. Görüntülerde boş referandum pusulalarını alan bir kişi onlarca pusulayı tek başına işaretliyor.

Diğer yandan güvenilir kaynak Mesut Barzani liderliğindeki yönetimin 500 milyon dolar karşılığında İspanyol bir şirketten satın aldığı bir bilgisayar programının hatta hayır oyları evete çevirecek kapasitede olduğu belirtilmiştir

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin ilk olarak 7 Haziran’da duyurduğu referandum, Erbil, Süleymaniye ve Duhok’a yapıldı. Referandum Kerkük’ün yanı sıra tartışmalı bölgeler olarak tabir edilen Musul’un batısındaki Şengal ilçesiyle doğusundaki Başika kasabası, Tuzhurmatu ve Hanekin ilçeleriyle Mendeli, Celavla ve Karatepe kasabalarında gerçekleşti. Irak merkez yönetimi, İran ve Türkiye’nin tanımadığı referanduma katılım oranının özellikle tartışmalı bölgelerde çok düşük olduğu açıklanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.