Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği, Şii Koordinasyon Heyeti’ne resmen katıldı

  • 25 Mart 2022
  • 229 kez görüntülendi.
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği, Şii Koordinasyon Heyeti’ne resmen katıldı

Medya kaynakları, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Irak parlamentosundaki Şii Koordinasyon Heyeti’ne resmen katıldığını bildirdi.

Irak Şii Koordinasyon Heyeti dün sabah yaptığı açıklamada, Sadr’ın cumhurbaşkanı seçimindeki tek taraflı yaklaşımı nedeniyle, cumhurbaşkanını belirleyecek milletvekili sayısı yeterli sayıya ulaşmaması için meclis oturumuna katılmayacağını duyurdu.

Sumeriye News’e göre, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği üyesi Gıyas es’Surci,  Perşembe günü yaptığı konuşmada, birliğin siyasi bürosu üyelerinin uzun bir toplantının ardından parlamentodaki Şii Koordinasyon Konseyi’ne ait fraksiyona katılmaya karar verdiğini söyledi.

Yurtseverler Birliği üyesi, bu nedenle, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Şii Koordinasyon Heyetinin Cumartesi günkü meclis oturumuna cumhurbaşkanı seçmek için katılmama kararına uyduğunu da sözlerine ekledi.

Gelişmelerden önce Irak’taki Sadr fraksiyonunun bir sözcüsü, “Vatan Kurtuluşu” koalisyonu adı verilen bir siyasi koalisyonun kurulduğunu açıklamıştı. Sadr fraksiyonu ayrıca cumhurbaşkanı adayı olarak Riber Ahmed’i ve başbakan adayı olarak Cafer es-Sadr’ı aday gösterdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.