Irak meclis başkanı hakkındaki suçlamalar düştü

  • 09 Ağustos 2016
  • 952 kez görüntülendi.
Irak meclis başkanı hakkındaki suçlamalar düştü

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi’ye yöneltilen yolsuzluk suçlamalarının “delil yetersizliği” sebebiyle düşürüldüğü bildirildi.

Yüksek Yargı Konseyi Sözcüsü Abdülsettar Bayrakdar, devlet televizyonundan okunan yazılı açıklamasında, Cuburi hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmak için oluşturulan heyetin, “delil yetersizliğinden suçlamaların düşürülmesine” karar verdiğini belirtti.

Kararı değerlendiren Irak Avukatlar Sendikası Üyesi Tarık Harb, heyetin Cuburi’yi kendisine yöneltilen suçlamalardan aklayacak net bir karar almadığını ifade etti.

Mahkemenin elinde bazı deliller bulunduğunu ancak bunların Cuburi’yi suçlayacak yeterlilikte olmadığını aktaran Harb, sonraki süreçte yeterli delil bulunması durumunda yeniden soruşturma açılabileceğini kaydetti.

Cuburi, meclisin bugünkü oturumunda, Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi’nin, kendisi ve bazı milletvekilleri hakkında dile getirdiği iddiaların soruşturulması için dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmiş, yapılan oylama sonucu Cuburi ve iki milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine 1 Ağustos’ta meclise çağrılan Ubeydi, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmiş, buna karşılık Cuburi ve bazı milletvekillerinin Savunma Bakanlığı ihalelerinde yolsuzluk yaptığını ileri sürmüştü.

Cuburi ise Ubeydi’nin iddiaları üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Irak Meclis Başkanı olarak yapılan tüm ithamların sonuçlarına katlanmaya hazırım. Söz konusu iddia ve suçlamaların araştırılması için ortak bir komisyonun kurulmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.