Irak Ordusunun IŞİD’i Musul’dan temizle operasyonlarının son merhalesi

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
Irak Ordusunun IŞİD’i Musul’dan temizle operasyonlarının son merhalesi

Irak ordu güçleri Musul’un muhtelif bölgelerinden terör örgütü IŞID’a yönelik başarılı operasyonlarının devamında bu kenti teröristlerden tamamen temizleme merhalesine ulaştılar.

Irak halk güçleri, Haşdüşşabi komutanı El Heşd el Şaabi dün Musul’un batısındaki en önemli mevzilerinden olan El Getsadin bölgesini teröristlerden kurtarma operasyonlarına vurgu yaparak, Irak ordusu ve gönüllü halk güçleri Musul şehrini temizleme operasyonlarındaki en önemli ve tamamlayıcı bölge olan 17 Haziran bölgesinin tamamen işgalden kurtarma sürecinde olduklarını belirtti.

Irak ordu güçleri Musul’un El Getsadin bölgesi ve etrafındaki köyleri 35 ay aradan sonra tamamen terör örgütlerinden kurtarmayı başardı.

Iraklı güçler, ordu güçlerinin son başarılı operasyonlarının ardından terör örgütü IŞID’ın son üç günde Amerika’nın Suriye’de ordu güçlerine karşı kullanması için Özgür Suriye Ordusuna verdiği Amerikan yapımı yeni nesil lazer TOW füzelerini Irak ordu güçlerine karşı kullandığını belirttiler.

Iraklı uzmanlar, terör örgütü IŞID’ın bu korkunç silahlara ulaşmasının, ABD ve batının IŞID’ın halk güçleri tarafından Suriye sınırlarına kadar tamamen çökertilmesi yönündeki endişelerinin göstergesi olduğunu bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.