Irak sınırı yakınlarında askeri tatbikat başlatıldı

  • 02 Ekim 2017
  • 1.248 kez görüntülendi.
Irak sınırı yakınlarında askeri tatbikat başlatıldı

İran Ordusu, “Haydar Kerrar” isimli askeri tatbikatın üçüncü aşamasını Irak Kürdistan’ı sınırı yakınlarında başlattı.

Bugün sabah saatlerinde “Haydar Kerrar” isimli askeri tatbikatın üçüncü aşaması İran-Irak sınırı yakınlarında başlatıldı.

İran’ın batındaki “Pervizhan” hududunda İran Ordusu Kara Kuvvetleri tarafından icra edilecek askeri tatbikatta ülkenin askeri gücü gözler önüne serilecek.

İran yapımı N-10 adlı roketin de atılacağı belirtilen tatbikatta acil tepki ve yürütme birliklerinin yanı sıra zırhlı araçlar, topçu birlikleri, havan topları, uçak ile helikopterler yer alıp atışlar gerçekleştirilecek.

Son günlerde İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezayiri, yakın gelecekte İran ile Irak arasında ülkenin batı sınır bölgelerinde güvenlik amaçlı ortak askeri tatbikatın yapılacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Irak kürtleri dil ve yaşantısal olarak İran coğrafyasına daha yakın uyumlu görünüyor. Mesajlarında Suriye ve Irak hükümetini yok sayan yabancı güçlerin varlığı ayrı bir sorun bölge için şöyleki diyeceğim barzani durdurulmalı ancak heriki tarafta masum sivillere zarar gelmemesine dikkat etmeli.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.