Irak, Suriye ve Lübnan ve Filistin direniş grupları, Tahran’daki terör saldırılarını kınadı

  • 08 Haziran 2017
  • 958 kez görüntülendi.
Irak, Suriye ve Lübnan ve Filistin direniş grupları, Tahran’daki terör saldırılarını kınadı

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal yaptığı açıklamada Tahran’daki terör saldırılarını kınayarak, Irak’ın her türlü tehdide karşı İran halkı ve hükümetinin yanında olduğunu bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanı da yaptığı açıklamada, Tahran’daki terör olaylarını kınayarak, bu tür girişimlerin bölge ve dünya güvenliği üzerindeki sonuçları ve etkileri konusunda uyarıda bulundu.

Lübnan Meclisi Başkanı Nebih Berri ve Sur Alimleri Cemiyeti Başkanı Şeyh Ali Yasin ayrı ayrı mesajlarda, Tahran’daki terör saldırılarını kınadılar.

Filistin direniş grupları da yaptığı açıklamada İslam İnkılabı Rehberi, İran halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduklarını ilan ederek, bu tür cinayetlerin asla İran halkının bölgedeki kilit ve büyük rolünü sarsmayacağını belirtti.

Filistin Direniş Grupları İttifakı Sözcüsü Halid Abdul-Mecid, Tahran’daki terör saldırılarının teröristlerin çaresizliğini gösterdiğini, bu terör eyleminin ABD Başkanı Donald Trump’ın Riyad’a yaptığı ziyaretinin bir sonucu olduğu ifade etti.

Bugün Tahran’da düzenlenen çifte terör saldırısında 12 vatandaş şehit oldu, 42 kişi de yaralandı.

Tekfirci-Siyonist terör örgütü IŞİD bu saldırıyı üstlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.