Irakçi: Yemen krizinin askeri çözüm yolu yoktur

  • 20 Ekim 2016
  • 979 kez görüntülendi.
Irakçi: Yemen krizinin askeri çözüm yolu yoktur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Yemen krizinin askeri çözüm yolu olmadığını söyledi.

43. Islam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında İran’ı temsilen katılan Irakçi, yaptığı konuşmada, Yemen’e yapılan saldırıların uluslararası kurallara aykırı olduğunu ve durdurulması gerektiğini ve Yemen’e saldırıların sadece terörist gurupların güçlenmesine yaradığını söyledi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki radikalizm ve terörizmin gelişmesine dikkat çeken Irakçi, bu konunun İslam dünyası için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve İslam ülkelerinin bununla baş etmeleri gerektiğini vurguladı.

Suriye’de geçenle acı ve musibetlerin Tekfirci ve Vahhabi düşüncenin gelişmesinden kaynaklandığını belirten Irakçi, Suriye’de masun çöcuk ve kadınların ölümünden IŞİD, El Nüsra ve onların destekçilerinin sorumlu olduklarını ve bunlara desteğin bir an evvel durması gerektiğini vurguladı.

Irakçi, Filistin meselesi ile ilgili olarak, ‘’ 5 milyon Filistinlinin evinden olması, Yahudi yerleşim birimlerinin yapımının devamı ve Siyonistler ayrıcalıklı politikaları ile işgal Filistin işgalinin sonuçlarıdır ve bu meseleler Ortadoğu bölgesindeki güvenlik meselesini arttırmaktadır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.