Irak’ın Diyale Kentinde Patlama

  • 13 Haziran 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Irak’ın Diyale Kentinde Patlama

Irak’ta terör saldırıları Ramazan’da da devam ediyor. Diyale ilinin kuzeyindeki Bağdat-Kerkük karayolu üzerinde bulunan Uzaym kasabasına bağlı İncana Gümrük Kapısı’na intihar saldırısı düzenlendi. Gümrük kapısına girmeye çalışan bomba yüklü araç infilak etti. Düzenlenen intihar saldırısında 3 emniyet görevlisi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Sabahın erken saatlerinde İncana gümrüğüne dalan intihar eylemcisi, güvenlik güçleri tarafından durdurulmaya çalışıldı. Ancak bomba yüklü aracı kullanan intihar eylemcisi, güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine kendini havaya uçurdu. Yaşanan şiddetli patlama sonucu 3 kişi ölüp 4 kişi yaralanırken, gümrükte büyük maddi hasar da meydana geldi.

“DEAŞ hücreleri temizlenmeli”

Uzaym kasaba valisi Abdül Cebbar El Ubeydi basına yaptığı açıklamada, bu gibi terör saldırılarının gelecekte tekrarlanmaması için güvenlik güçlerini terör örgütü DEAŞ hücrelerine operasyon düzenlemesini istedi. El Ubeydi, “Diyale ile Selahattin arasındaki bölgelerde güvenlik yüzde yüz sağlanmadığı için böylesi güvenlik açıkları meydana geliyor” dedi.

Kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.