Irak’ın Tahran büyükelçisi: Musul savaşı terörizmle son mücadeledir

  • 20 Ekim 2016
  • 924 kez görüntülendi.
Irak’ın Tahran büyükelçisi: Musul savaşı terörizmle son mücadeledir

Irak’ın İran büyükelçisi Racıh Saber Ubud el’Musevi, Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtarılma operasyonunun, terör örgütü IŞİD’e karşı son savaş olduğunu söyledi.

İSNA ajansına göre, Irak büyükelçisi Tahran’da dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Musul operasyonunda düşmanın belini kıracaklarını ve bütün güvenlik güçlerinin Musul’da düşmanı yenilgiye uğratmak için Felluce’de tecrübe sahibi olduklarını söyledi.

El’Musevi, Musul operasyonunun uzun sürmesinin sivillerin can güvenliğini korumak olduğunu belirtirken, terör örgütü IŞİD’in sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını ve bundan dolayı da bu savaşın terörizmle mücadelede en zor savaş olduğunu söyledi.

Irak büyükelçisi, İran’ın Irak’ta terörizme karşı verilen savaşta ve zaferlerde büyük rolünün olduğunu belirtti.

Musul’da mevcut durum ve teröristlerden kurtarıldıktan sonra yönetimine de değinen Irak büyükelçisi, Irak’ta bütün şehirlerin yönetiminin Irak halkı tarafından gerçekleştiğini ve bütün Iraklıların Musul’un kurtarılmasında ortak olduğunu söyledi.

Irak büyükelçisi, bu yıl Kerbela’da düzenlenecek olan Erbain merasimine 3 milyon İranlı ziyaretçinin gelmesini tahmin ettiklerini belirterek, Irak hükümetinin İranlı ziyaretçileri ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.