Iraklı Direniş Grupları: Siyonistlerin Saldırılarına Tepkisiz Kalmayacağız

  • 16 Kasım 2018
  • 1.345 kez görüntülendi.
Iraklı Direniş Grupları: Siyonistlerin Saldırılarına Tepkisiz Kalmayacağız

Irak’ta Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Hizbullah Tugayları, Asaib Ehli Hak ve Nuceba Hareketi gibi direniş grupları tarafından yapılan açıklamalarda Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları kınanırken, Siyonistlerin saldırıları karşısında tepkisiz kalınmayacağı vurgulandı.

Irak Hizbullah Tugayları Sözcüsü Cafer El Hüseyni, “Bugün direnişin tüm cephelerinde büyük başarılar elde eden Filistin Direnişinin yanında duruşumuzu ilan ediyoruz. Gazze’de yaşananlar İsrail’in bölgedeki barbarlıklarına bir örnektir” dedi.

Direniş cephesinin Siyonist İsrail’e vermiş olduğu güçlü yanıtın Gazze direnişinin güç ve imkanlarının ortaya koyduğunu söyleyen El Hüseyni, “Güç ve inisiyatif dengesi, yüksek koordinasyon içinde çalışan direnişin eline geçmiştir. Direniş dengeleri sadece askeri boyutta değil, tüm boyutlardadır. Filistin’de yaşananlar karşısında bizler Irak direnişi olarak elleri kolları bağlı durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Asaib Ehli Hak Genel Sekreteri Kays El Hazali de, “Düşman İsrail’in saldırıları şunu ortaya koymaktadır, tüm vicdan sahipleri için bellidir ki, bu düşmanla barışmak işbirlikçi düzenlerin işidir. Halkların kararı ise direniştir. Filistin, asil olanlarla işbirlikçi olanlar arasında bir mücadeledir” diye konuştu.

Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Nüceba Hareketi Sözcüsü Seyyid Haşim Musevi ise, direnişin Siyonistlerin tüm saldırılarına karşılık verme hakkının olduğunu söyleyerek, “Direnişin, Siyonistlere kornet füzeleriyle karşılık vermesi yeni bir caydırıcı mesajdır. Bu mesajı ahmak Siyonistler iyi okumalıdır. Saldırıların sürdürülmesi Siyonistlere tüm cephelerden cehennemin kapısını aralayacaktır. Yaşananlar karşısında İşgalcilerle normalleşme planları ve Asrın Anlaşması karşısında sessiz kalmak ayıp olarak yeter” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Irak’taki diğer direniş gruplarından yapılan açıklamalarda da, Filistin direniş cephesiyle dayanışma mesajları verilirken, şehit ailelerine taziye ve tebrik mesajları iletildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.