Iraklı vekilden, Kürdistan yetkililerine uyarı

  • 02 Ağustos 2017
  • 976 kez görüntülendi.
Iraklı vekilden, Kürdistan yetkililerine uyarı

Irak Meclisi’ndeki Şebekler Temsilcileri Henin el-Kadu, Kürt Bölgesel Yönetimini, Neyneva bölgesini bölmeye çalışmakla suçladı.

El-Kadu bu bağlamda yaptığı açıklamada, Kürdistan Demokrat Partisi’nin Neyneva vilayetinde muhtelif mevzi ve siperler oluşturma girişimi, ırkçı olarak niteledi. Yapılan toprak siperlerin Neyneva ve Irak’ın güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Irak Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi Sözcüsü Cevad Talibavi de, Neyneva vilayetinin işgalden tamamen kurtarılmasının ardından Peşmerge güçlerinin derhal bölgeden çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu arada, Irak Gazeteciler Birliği’nin daveti üzerine bu ülkeye giden İran medya kuruluşları temsilcileri ve haber müdürlerinden oluşan heyet başkent Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki ile bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde referandum düzenlenmesiyle ile ilgili olarak Maliki “IKBY’de yapılacak bağımsızlık referandumu yasa dışıdır, zira topyekun anayasamıza aykırıdır” açıklamasını yaptı.

IKBY’nin ek imtiyaz peşinde olduğunun altını çizen Maliki sözlerine şöyle devam etti: Bu referandum büyük bir hata olacağı için Kürt halkı zarara uğrayacak. Kanaatimce bu karar yeni sorunlara yol açacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.