Irak’ta 85 IŞİD teröristi etkisiz hale getirildi

  • 05 Eylül 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
Irak’ta 85 IŞİD teröristi etkisiz hale getirildi

Iraklı güçlerin son 24 saat içerisinde Anbar ve Ninova eyaletlerinde IŞİD mevzilerine düzenledikleri operasyonlarda en az 85 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber kaynaklarının belirttiğine göre Iraklı güçler Ninova eyaletinin Tel Afer kentinin Ayaziye bölgesinde IŞİD mevzilerine saldırdı, operasyonda en az 55 terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan Irak hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da Kerkük’ün batısında Riyad bölgesinde tekfirci IŞİD terör örgütünün konvoyunu hedef aldı, operasyonda IŞİD elebaşılarından biri ve bir kaç terörist helak edildi.

Anbar eyaletinde de Irak hava kuvvetlerinin bombardıman uçakları IŞİD’in Kaim kenti ve Verave bölgesindeki mevzilerini vurdu, bu operasyonda da en az 30 IŞİD teröristi etkisiz hale getirildi. IŞİD 2014 yılının ortalarından beri Suriye sınırı yakınında bulunan Kaim kentini kendi işgalinde tutuyor.

Bir başka haberde Irak halk güçleri ülkenin Batı sınırlarında oluşturulan güvenlik kuşağını tamamladıkları ve böylece Orta ve Güney Fırat bölgesinde yer alan kentlerin güvenliği temin edildiği bildirildi.

Irak halk güçleri Haşed-ul Şaabi komutanlarından Ebu Ali Kufi de Irak’ın Batı sınırlarında oluşturdukları güvenlik kuşağının tamamlandığını doğrulayarak, Haşed-ul Şaabi güçleri Ramadi’den Taribil’e uzanan ve Kerbela ve Necef kentlerinden geçen uluslararası karayoluna paralel olarak bin hendekin inşaatını tamamlayarak böylece Orta ve Güney Fırat bölgesinde yer alan kentlerin güvenliği temin edildiğini kaydetti.

Bu arada Irak savaş uçakları da söz konusu uluslararası karayolu boyunca mayın döşemeye çalışan 4 IŞİD teröristini etkisiz hale getirdi. Yine Irak güvenlik güçleri Musul’un güneyinde IŞİD’e mensup 272 ecnebi teröristi yakaladığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.