Irak’ta Cezire el-Halidiye’nin kurtarılması için operasyon başlatıldı

  • 30 Temmuz 2016
  • 868 kez görüntülendi.
Irak’ta Cezire el-Halidiye’nin kurtarılması için operasyon başlatıldı

Irak’ta Enbar Operasyonlar Komutanı Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada “Güvenlik güçleri, DAEŞ’in Ramadi’nin doğusundaki son kalesi Cezire el-Halidiye’yi kurtarmak için geniş çaplı askeri operasyona başladı. Operasyona, ordu ve silahlı aşiret milisleri de katıldı.” dedi.

Mihlavi operasyona dair şunları ifade etti: “Operasyon, otoyol üzerinde kalan El-Buzayan, El-Buşehab ve El-Bubali bölgesi olmak üzere 3 koldan başladı. Güçler, Cezire el-Halidiye’nin köylerinin bulunduğu Fırat Nehri’ne doğru ilerledi. Karayolu üzerindeki Cezire el-Halidiye, geniş tarım alanlarının bulunduğu köylerden oluşuyor. DAEŞ, bu bölgeleri, saklanma, toplanma ve silah depolama merkezleri olarak kullanıyor. Ayrıca örgüt buradan sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan terör eylemleri için hareket noktası olarak istifade ediyor.”

Irak güvenlik güçleri, geçen yıl sonunda Ramadi’nin merkezini terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmış, merkezin çevresindeki bazı bölgelerin kurtarılması için de operasyonlarını artırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.