Irak’ta kanser salgınında İngiliz şirketinin rolü ifşa oldu

  • 30 Ekim 2022
  • 169 kez görüntülendi.
Irak’ta kanser salgınında İngiliz şirketinin rolü ifşa oldu

Dizdand Weiss web sitesinde, Irak’ın petrol sahalarında çalışan bir İngiliz şirketinin bu ülkede kanserin yayılmasının ana nedenlerinden biri olduğu ifşa oldu.

Dizdand Weiss internet sitesinde, Irak’ta kanserin yayılmasına British Petroleum Company’nin neden olduğu ortaya çıktı, ancak Batı ve özellikle İngiliz medyası bu konuyu örtbas etmeye çalışıyor ve şirketin bu salgının yayılmasıyla bağlantısına ilişkin haberlerin yayınlanmasına izin vermiyor.

Irak medyasının da dikkat çektiği bu habere göre, petrol sahalarının yakınında yaşayan ve kuyulardan çıkan gazın açık havada yakıldığı toplulukların lösemiye yakalanma riskinin yüksek olduğu bildiriliyor.

Bu raporun devamında, açığa çıkan gazın petrol ile yakılmasının çevrede kanserojenin yayılmasına neden olduğu ve bu konuda en kötü ve kirliliğin en yüksek olduğu bölgenin güneydeki Basra ilinin çevresinde kaydedildiği belirtildi.

Basra’nın en büyük petrol sahası olan ve müteahhitliği British Petroleum olan el’Remile petrol sahasının, uydulardan elde edilen veriler kullanılarak, kuyulardan dünyadaki herhangi bir gaz sahasından daha fazla gaz yaktığının kanıtlanabileceği vurgulandı. .

Bu bağlamda Birleşmiş Milletler, Irak’ın güneyinde yer alan bu bölgelerin insan hakları davalarının öncelikli listesinin başında en son mağdur edilen bölgeler olduğunu duyurdu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.