Irak’taki partilerden “büyük koalisyon” hazırlığı

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.369 kez görüntülendi.
Irak’taki partilerden “büyük koalisyon” hazırlığı

Bağdat’taki siyasi toplantıların yaklaşık üç hafta durdurulmasından sonra siyasi partiler parlamentosunda daha büyük bir koalisyon yaratmak için yoğun bir şekilde harekete geçtiler.

Fars haber ajansının aktardığı habere göre, Iraklı kaynaklar Bağdat’taki siyasi toplantıların yaklaşık üç hafta durdurulmasından sonra siyasi partiler bu ülkenin parlamentosunda daha büyük bir koalisyon oluşturmak için yoğun bir şekilde harekete geçtiler.

Öte yandan da Iraklı kaynaklar söz konusu hareketlerin seçim sonuçlarının yeniden sayımını başlatan Yüksek Seçim Kurulu’nun sonucu açıklamasından önce yapıldığını, 18 ilden şimdiye kadar 15 ilin oylamayı bitirdiğini ve diğer üç ilin de oy sayımının haftaya sona ereceğini duyurdular.

Fetih koalisyonundan bir yetkili de bu olayla ilgili yaptığı açıklamada gerçekleşen anlaşmalar sonucunda bir taraftan Fetih, Nasr, Hukuk Devleti, Irak Kürdistanı ve Sünni akımların birlikte büyük bir koalisyon oluşturacağını belirtirken öte yandan da Sairun ile Hikmet ve diğer sünni akımların birlikte başka bir koalisyonda bir araya geleceklerini bildirdi.

Bu arada Muhammed Şia Al Sudani ve Falih Alfayyad gibi kişilerin isimlerinin gelecek Irak başbakanı tahminleri arasında olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.