Irak’tan Türkiye’ye Süre Uyarısı!

  • 08 Aralık 2015
  • 1.004 kez görüntülendi.
Irak’tan Türkiye’ye Süre Uyarısı!

Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin dün Türkiye’nin Musul’a gönderdiği askerleri 48 saat içerisinde geri çekmesini istemesinin ardından bu gün de Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi, “Türkiye’ye verdiğimiz süre bugün doluyor” mesajı gönderdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Musul’a gönderdiği askerlerini çekmesi talebini yineledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin askerlerini çekmesi için verilen sürenin bugün dolacağı hatırlatıldı.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi, Türkiye’nin Musul’dan askerlerini çekmesi için verdikleri sürenin bugün dolacağını söyledi. Caferi, Türkiye’nin askerlerini çekmemesi durumunda konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine taşıyacaklarını vurguladı.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi dün Türkiye’nin askerlerini çekmesi için 48 saat süre tanıdıklarını söylemişti. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise, Irak Başbakanı El İbadi’ye bir mektup göndererek, “Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya yeni asker gönderilmeyecek” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.