İran ABD’nin girişimlerine cevapsız kalmayacaktır

  • 17 Mayıs 2016
  • 862 kez görüntülendi.
İran ABD’nin girişimlerine cevapsız kalmayacaktır

İslami İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Amerika’nın İran milleti aleyhindeki girişimlerine karşı İran İslam Cumhuriyeti’nin cevapsız kalmayacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Abbas Erakçi, dün İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu oturumunda Amerika’nın İran aleyhindeki cinayetlerini ve girişimlerinden doğan hasarları takip etmeyle ilgili olarak hükümetin planını ele alırlarken yaptığı açıklamada, ”Madem ki Amerikalılar İran aleyhinde tek taraflı ve insafsız bir şekilde girişimde bulunuyorlar, İran İslam Cumhuriyeti de, kendisine aynı şekilde karşılık vermeyi bir hak olarak görüyor” dedi.

Erakçi, İran hükümetinin Amerika’yla ilgili bu girişiminin nükleer anlaşma KOEP’e aykırı olmadığını belirterek, uluslararası ilişkilerde mütekabil girişimin bir ilke olarak varlığına temas etti.

Bu arada İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Nozer Şefii de, bu zamana kadar İran yargı gücünün Amerika aleyhinde 50 milyar dolar hüküm yayınladığını ve şimdi de 170 milyar dolarlık dosyaların hüküm yayınlanmak üzere olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.